Epigenetica

0
243

Potrivit Wikipedia, Epigenetica este ramura geneticii care studiază variația trăsăturilor fenotipice care sunt cauzate de aspecte ale mediului înconjurător, acestea schimbând comportarea genelor și afectând modul în care celulele le decodifică.

Fizicianul rus Vladimir Poponin a realizat experimente faimoase la începutul anilor ’90. Dorind să afle ce influență are ADN-ul uman asupra fotonilor, el a pus fotoni într-o eprubetă închisă, iar ei s-au distribuit în mod dezordonat, Apoi, în eprubeta vidată a fost introdus ADN uman.

În mod surprinzător, materialul genetic exercita o influentă directă asupra fotonilor, grupându-i și ordonându-i în forme regulate. Când ADN-ul uman a fost extras din eprubetă, fotonii s-au comportat ca și cum ADN-ul era încă prezent acolo.

Și-au păstrat poziția ordonată, deși fuseseră separați fizic. S-a concluzionat că există un câmp cuantic (plin de energie și informație numit de unii specialiști Câmp de Torsiune, un câmp informațional foarte extins.) care le ținea conectate, că suntem parte integrantă din această lume, că substanța din care suntem creați (ADN-ul) are o influență directă asupra particulelor din care este ea formată (fotonii atomilor).

Poponin și-a continuat experimentele spre a afla dacă și cum sentimentele, gândurile și credințele care izvorăsc din inima noastră modifică ADN-ul. Pentru aceasta, el izolat în câte o eprubetă ADN de la diferite persoane și le-a supus unor puternice câmpuri emoționale, apoi a măsurat reacțiile electrice produse la nivelul ADN-urilor respective. S-a constatat că atunci când este înconjurată de stări pozitive (iubire, recunoștință, compasiune, bucurie etc.) molecula de ADN se dilată, iar lanțurile de ADN se deschid și se măresc.

Când sunt scăldate în sentimente negative (furie, frustrare, stres), molecula de ADN se micșorează și își blochează multe din coduri, separând ființa umană de lumea din jur și deconectând-o de fluxul vieții. Ulterior, într-un alt experiment, au fost izolate mostre de ADN uman care au fost plasate la mari distanțe față de subiectul-sursă.

În timp ce acesta trăia emoții intense s-a descoperit că mostrele sufereau aproape instantaneu (în mai puțin de o nanosecundă, adică 0,000000001 secunde) aceleași modificări de parcă s-ar fi aflat încă în locul de origine. Timp de 2 decenii, experimentele au tot fost repetate sub diferite forme. Concluzia a fost mereu aceeași: genele ADN sunt modificate de energiile din exterior.

(Surse: http://www.cunoastelumea.ro/adn-ul-fantoma-o-descoperire-senzationala-a-oamenilor-de-stiinta; http://www.scientia.ro/biologie/genetica/4492-epigenetica-inceputurile-1.html)
Această disciplină științifică a descoperit că acțiunea asupra enzimelor de bază din ADN poate duce la înțelgerea activității genelor cu efect în descoperirea cauzei și a modului de producere a funcțiilor și disfuncțiilor organismului viu până la stadiul celular al fenomenului îmbătrânirii. În psihologia dezvoltării, epigenetica a demonstrat că bagajul genetic poate fi folosit prin exercițiul voinței proprii (ex: alegerea hranei, modul de gândire, etc) și că omul poate să-și modeleze ereditatea prin activarea sau dezactivarea unor gene. Acesta este răspunsul organismului ca adaptare la condițiile de mediu cu care interacționează. În sinteză, gândurile și sentimentele noastre pot modifica ADN-ul, iar ADN-ul modifică în mod direct materia din care este structurată lumea.
– Deuteronomul 30:19: „Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta.”
– Psalmii 84:5-6: „Ferice de cei ce-și pun tăria în Tine, în a căror inimă locuiește încrederea.

Când străbat aceștia valea plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare, și ploaia timpurie o acoperă cu binecuvântări.”

– Genesa 4:7: „Nu-i așa? Dacă faci bine, vei fi bine primit; dar dacă faci rău, păcatul pândește la ușă; dorința lui se ține după tine, dar tu să-l stăpânești.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here